Whatsapp

+32 484 16 24 71

E-mail

els.vaningelgem@gmail.com

Adres

Guldensporenlaan 19, 2820 Bonheiden

Gelnagels zijn ontzettend populair. Het gaat hier om kunstnagels met een speciale gel die je uithardt onder een UV-lamp of LED-lamp. Ik gebruik een Led Lamp. Je kunt de gel laten aanbrengen op je natuurlijke nagels om ze te verstevigen of te verlengen. Wil je je nagels verlengen, dan zal de nagelstyliste tips of sjablonen gebruiken. Tips zijn verlengstukken. Sjablonen zijn hulpmiddelen die onder de natuurlijke nagels worden aangebracht om de gel aan te brengen. Ik gebruik sjablonen. Ze worden verwijderd als de gel uitgehard is. Voor een mooi resultaat wordt bij gelnagels eerst een basislaagje aangebracht, daarna volgt een gellaag, meestal twee kleurlaagjes en een eindlaag. De gelnagels blijven 3 tot 4 weken mooi zitten. Daarna kun je de gel laten bijwerken of verwijderen.

Ook nagelbijters komen aan bod. Dat is mijn specialisatie. Je kan beginnen met een BIAB, gelpolish of verlenging met gel. Tijdens het eerste gesprek zoeken we de gepaste oplossing.

Zijn gelnagels slecht voor uw nagels?

Het schadelijkste proces bij het plaatsen van gelnagels is dat het bovenste vet, dus glanslaag van uw nagel, wordt verwijderd. Gel kan zich niet vastzetten op een vettige nagel. Daarom vijlen wij op een correcte manier de bovenste laag weg zodat de gel goed hecht. Zo kunt u uw nagels perfect laten uitgroeien zonder dat u veel last zal hebben van lucht of lifting.

Hoe komt het dat uw nagels ‘dunner’ voelen nadat uw gelnagels verwijderd zijn?

Als u gelnagels hebt bent u gewoon dat uw nagel steviger en sterker aanvoelt. Als de gel verwijderd is voelt dit veel dunner aan omdat u het gevoel van natuurlijke nagels niet meer gewoon bent. Laat bij voorkeur een professionele nagelstyliste uw gelnagels verwijderen. Zij weet perfect tot waar zij mag vijlen om de natuurlijke nagel zo min mogelijk te beschadigen. Ook raden we ten zeerste af om zelf uw gelnagels van uw natuurlijke nagels af te trekken. U zal de opgeruwde hechtingslaag mee van uw nagel trekken en daardoor uw nagel ernstig beschadigen.

Hoe belangrijk is het om uw nagels bij een professioneel salon zoals Natur’Els te laten behandelen?

De uitbaatster van Natur’Els volgde vele opleidingen. Door deze opleidingen leerde ze onder andere hoe een nagel is opgebouwd, de anatomie en pathologie. Zo kan ze met de juiste behandeling uw nagels perfectioneren. Wij kopen onze producten ook bij een groothandel met professionele producten die volgens de strengste Europese normen zijn getest. Wij werken met zeer kwaliteitsvolle producten.

Ik wil slechts 1 keer gelnagels plaatsen, raadt u mij dat aan?

Hoewel we graag gelnagels plaatsen, raden we het toch af bij klanten die ze maar één keer willen plaatsen. Waarom? Wij moeten sowieso de bovenste glanslaag van uw natuurlijke nagel verwijderen voor een goede hechting van de gel. Omdat het maar voor 1 keer zou zijn, raden we u liever aan om een manicure te doen en de nagels te verstreken met een gelpolish of biab. Dit geeft een even mooi resultaat.

Waarom moet ik mijn nagels om de 3 a 4 weken laten bijwerken?

Als uw nagels worden opgebouwd zorgen wij ook voor stevigheid. Doordat uw nagel groeit verschuift uw verstevigingspunt (ook bolling genoemd). Daarom raden wij u aan om na 3 à 4 weken uw nagels te laten bijwerken zodat het verstevigingspunt van uw nagels terug op de juiste plaats komt. Als u dit niet doet, bestaat de kans dat u uw nagels breekt als u deze hard stoot.

Moet ik mijn nagels laten ‘ademen’ nadat ik enkele keren gelnagels had?

Uw nagel groeit vanuit een nagelwortel die zich in de huid achter uw nagelriem bevindt. De nagel die u met het blote oog ziet, zijn cellen die zich al volledig hebben ontwikkeld en dus als het ware ‘dood’ zijn. Wij zullen, als goed opgeleide nagelstylistes, uw nagelwortel ook niet beschadigen. Daarom is het zeker geen probleem om jaren na elkaar uw nagels om de 3 à 4 weken te laten bijwerken.