BIAB treatment | Gelnagels | Gellak

Building In A Bottle

Laten we bij het begin beginnen. BIAB is een afkorting van ‘Building In A Bottle’, bouwen in een flesje dus. Bij een BIAB behandeling worden namelijk meerdere stevige lagen op de nagel gebouwd. De naam ‘Building In A Bottle’ moet je dus ook niet te letterlijk zien, want er wordt uiteraard niets IN een flesje gebouwd, maar op jouw nagel.

Kans op breken zeer klein

Door het steeds toevoegen van een laag worden je nagels bij een BIAB behandeling heel erg sterk. Hierdoor is de kans dat jouw nagels zullen gaan breken of scheuren zeer klein. Daarnaast is het product heel erg flexibel waardoor de nagelstyliste bij het aanbrengen de vorm van jouw natuurlijke nagel kan volgen. Hierdoor verschillen BIAB nagels dus al veel wanneer je ze vergelijkt met kunstnagels van gel. BIAB is net zo sterk, maar dunner, waardoor het resultaat er veel natuurlijker uitziet. Een ander verschil met kunstnagels is dat je natuurlijke nagels kunnen beschadigen wanneer je jouw kunstnagels breekt. Omdat BIAB zo ontzettend sterk is, is de kans op breken zeer klein, maar mocht het gebeuren dat zal je natuurlijke nagel absoluut niet beschadigen.

Het maakt je nagels gezond(er)!

Nu we het heel even over kunstnagels van gel hebben gehad, ben je waarschijnlijk ook benieuwd hoe het dan zit met het verschil tussen BIAB en gellak. Maar voordat we dat verschil vertellen moeten we eerst even iets kwijt over een zeer bijzondere eigenschap van BIAB nagels; het maakt je nagels gezond(er)! Wat?! Ja. Door de unieke formule van het product krijgen jouw nagels namelijk ruim de kans om te groeien. Hierdoor is een BIAB behandeling voor iedereen geschikt. Zelfs als je hele korte nagels hebt of een nagelbijter bent.

Stevigheid

Goed. Terug naar het verschil met gellak. Gellak is al jaren zeer populair maar toch stappen ook veel mensen over van gellak naar BIAB. Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen zit hem in de stevigheid. Gellak is al zeer sterk maar BIAB geeft net dat stukje extra wat sommige mensen willen waardoor de nagels minder snel breken of scheuren.

Steeds meer mensen kiezen voor BIAB

Dat veel mensen overstappen op BIAB is zeer duidelijk terug te zien in de afgelopen tijd. Wanneer je de percentages nagelbehandelingen van 2020 en t/m september 2021 naast elkaar legt is er al een zeer duidelijk verschil te zien. Vanaf 2022 merken we dat mensen die voorheen een gel behandeling hadden zijn overgestapt op BIAB nagels. Het aantal mensen die hier de voorkeur aan geeft is zelfs meer dan verdubbeld! De verwachting is dan ook dat de hoeveelheid mensen die op straat loopt met BIAB op hun nagels nog verder zal toenemen. Vandaag de dag, 2024, zet ik 80 procent biab nagels.